Spletna šola za starše: Priprava na porod in starševstvo

 Izobraževalni program za bodoče starše, pogosto imenovan Šola za starše ali Materinska šola, je izjemno pomemben za zdravo nosečnost, uspešen porod ter ustrezno nego in razvoj novorojenčka. Vsaka bodoča mamica, še posebej, če pričakuje svojega prvega otroka, bi se morala tega programa udeležiti skupaj s partnerjem. Program lahko vodi kvalificiran strokovnjak v javni zdravstveni ustanovi ali zasebni ponudnik, na voljo pa je tudi sodobna spletna šola za starše, ki omogoča dostop do vseh ključnih informacij kadarkoli in kjerkoli.

Uradna šola za starše in spletna alternativa

V Sloveniji je uradna šola za starše dostopna v številnih zdravstvenih domovih in porodnišnicah. Vendar pa so zaradi pandemije številni izobraževalni programi omejeni ali pa se ne izvajajo skozi celo leto. Zaradi teh izzivov je na voljo tudi naša spletna šola za starše, ki omogoča, da se bodoči starši pripravijo na porod in starševstvo iz udobja svojega doma. Ta spletna platforma vključuje predavanja priznanih ginekologov, pediatrov, psihoterapevtov, certificiranih strokovnjakov za dojenje, patronažnih sester in drugih specialistov, ki delujejo v okviru uradnih izobraževalnih programov za starše.

Priprava na porod in starševstvo

Program uradne šole za starše se običajno začne že v zgodnji nosečnosti, kjer bodoče mamice in njihovi partnerji pridobijo informacije o poteku nosečnosti, zdravem življenjskem slogu, prehrani, higieni in rekreaciji. Po 12. tednu nosečnosti je priporočljivo, da nosečnice dvakrat tedensko izvajajo telovadbo s sprostitvenimi in dihalnimi vajami.

Ko nosečnost napreduje in doseže 30. teden, se začne drugi del priprave na porod. V tem obdobju se bodoče starše seznani z vsemi pomembnimi vidiki poroda, obdobja po porodu ter z nego in prehrano dojenčka. Prav tako se učijo, kako se ustrezno obnašati in sodelovati med porodom, kar je ključnega pomena za pozitivno izkušnjo.

Spletna šola za starše: Enostaven dostop do znanja

Naša spletna šola za starše je zasnovana z mislijo na sodobne starše, ki iščejo prilagodljive možnosti izobraževanja. Spletna platforma omogoča dostop do več kot 200 video vsebin, ki jih predava 16 certificiranih zdravnikov in strokovnjakov. Vsebine so na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar omogoča, da se starši učijo v svojem ritmu in kadar koli to potrebujejo.

Zakaj izbrati našo spletno šolo za starše?

Spletna šola za starše ponuja številne prednosti. Medtem ko uradna šola za starše ponuja vse ključne informacije na enem mestu, omogoča naša spletna platforma dostop do teh informacij skozi celo leto. Starši lahko dostopajo do predavanj, ko se pojavijo vprašanja ali izzivi, ter tako pridobijo odgovore, ki jih potrebujejo v tistem trenutku.

Naša spletna šola vključuje vse ključne teme, kot so:

  • Priprava na porod: Vključuje vse faze poroda, tehnike obvladovanja bolečin in ustvarjanje porodniškega načrta.
  • Nega dojenčka: Vse o negi novorojenčka, dojenju, prehrani in skrbi za zdravje otroka.
  • Prva pomoč: Praktični nasveti in tehnike za nujne primere pri dojenčkih.

"Kot mama treh, sedaj že skoraj odraslih otrok, se dobro spomnim nemoči, ko sem se, kljub temu, da sem že bila zdravnica, v prvih tednih po rojstvu prvega otroka velikokrat čutila popolnoma nemočno, ko je mala štručka neutolažljivo jokala in ji nisem mogla/znala pomagati. Mogoče sem se ravno zato odločila, da svojo poklicno pot posvetim otrokom, sploh tistim, ki imajo gastroenterološke težave. 

 

 "Na enem mestu zbrane vse strokovno najbolj kompetentne informacije, ki jih starši potrebujemo od spočetja, rojstva otroka in naprej, predvsem pa dejstvo, da si lahko posamezne odgovore pogledamo kadarkoli in predvsem, ko naletimo na določen problem se mi zdi zelo dobrodošlo, predvsem pa tudi pomirjujoče v trenutkih negotovosti, ki se lahko pojavijo, ko se prvič znajdemo v vlogi staršev."
 
- Eva Miler Mojškerc, dr. med. specialistka pediatrije in predavateljica v Šoli za starše

 

Pridobite dostop do spletne šole za starše

Če želite dostopati do vseh izobraževalnih vsebin in predavanj, obiščite spletno stran solazastarse.com in se registrirajte. Po registraciji boste imeli dostop do vseh spletnih virov, člankov, video vodičev in dokumentov, ki jih ponuja naša spletna šola za starše.

Šola za starše, bodisi uradna bodisi spletna, predstavlja neprecenljiv vir podpore in znanja za bodoče starše. S pomočjo strokovnih nasvetov in izobraževalnih vsebin boste bolje pripravljeni na izzive nosečnosti, poroda in starševstva. Pridružite se nam in začnite svojo pot do uspešnega starševstva že danes!

Pridruži se v spletno Šolo za starše in začni danes!

✔️ Predava 18 zdravnikov
✔️ 100% priznan program
✔️ Prejmeš potrdilo o šolanju

Trenutno znižan program iz 120 EUR na samo 90 EUR!

PRIJAVI SE
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.